claudiawienen.reismee.nl

We moeten wennen.. =P

De Julianastraat ligt lekker centraal, maar zonder fiets is het voor ons als Nederlanders toch best vervelend om de fiets te missen. Vandaag hebben we dus fietsen gehuurd voor de komende drie maanden zodat we wat makkelijker overal heen kunnen. Nouja makkelijker? Ze rijden dus links wat echt wennen is. S 'avonds hebben we gebruik van onze fietsen gemaakt, gelukkig hadden we elkaar om soms te schreeuwen dat je wel links moet blijven rijden! Na even fietsen door de chaos kwamen we bij de Zanzibar. Lekker patat met een cocktail besteld. (zaterdag patatdag he, bij ons thuis!) Na nog even de hangmat uitgeprobeerd te hebben zijn we door Paramaribo stad gefietst, het bleek dat ook dit maar 5 minuten fietsen van ons huisje af is, wat fijn!! Sjoukje zei dat ze de Mac rook en ze had gelijk; de grote gele M was in zicht maar we hadden net gegeten. S'avonds rondfietsen in Paramaribo is geen aanrader, de dingen die overdag al spannend zijn lijken nu een lachertje. Toen we bijna geconcludeerd hadden dat we een ‘soort van verdwaald' waren begon het een beetje te regenen dus hebben we maar snel aan een vrouw de weg gevraagd. Gelukkig bleken we dichtbij huis te zijn en zijn we snel doorgefietst. Op de hoek van onze straat stonden nog een paar hoeren waar we snel langs zijn gefietst en toen thuis onder de indruk van deze avond gaan slapen.

Vanochtend zijn we naar de kerk geweest. Ik hoopte in een kerk terecht te komen zoals ik me dat in Suriname voorstelde; dansende en swingende mensen maar dat was in deze kerk niet zo. Opvallend was wel dat er gevraagd werd of de mensen wel een lootje hadden want vandaag werd de wasmachine verloot..? Volgende week een andere kerk bezoeken. We waren wel blij dat we in een Surinaamse kerk terecht waren gekomen. Aan de overkant was er ook een kerk waar we bijna naar binnen waren gegaan totdat we ontdekten dat er alleen maar Chinezen naar binnen gingen en er Chinese letters op de muren stonden; een Chinese kerk waar Chinees werd gepraat. Helemaal natgeregend (de regen is warmer dan onze douche) kwamen we thuis waar we maar weer eens rustig aan hebben gedaan onder het motto ‘ we moeten wennen'. Zelfs onze docent mailde nog dat het echt belangrijk is om rustig te wennen aan alles hier, dat advies volgen we maar al te graag op.

Smiddags hebben we lekker in het zonnetje rondgefietst. Langs het onafhankelijkheidsplein, de waterkant, de palmentuin en zulke toeristische dingen geweest. Veel foto's gemaakt dus zal zo een paar op de site zetten. Ennnn een mac flurry gegeten!! Zo lijkt thuis toch een beetje dichterbij, helemaal nadat ik met lieve mensen van thuis had geskypet.

Savonds hebben we met ons viertjes thuis gegeten, ook wel eens fijn. We zijn zelfs nog even gaan zitten voor ons onderzoek, want morgen hebben wij een afspraak met onze begeleidster van Stichting Jeugd en Gezin. Ik ben heel benieuwd wat we daar te horen en te zien krijgen.. Daarna zullen we toch echt bezig moeten met ons afstudeeronderzoek, het vakantiegevoel een klein beetje loslaten. Maar vooralsnog zit ik liever in het zonnetje in Paramaribo af te studeren dan binnen op de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle! =)

Marieke

Ooh lekker ben jij hoor. Ik word al helemaal jaloers als ik je verhaal lees en dan ook nog eens die laatste zin!!
Zongen ze in de kerk ook niet van de bergen dan ;) Wel lekker dat je een fiets hebt, kun je doen wat je wilt!
veel plezier en succes met het gesprek met jullie begeleider!
liefs,
Marieke

Linda Bastiaannet

Hi Claudia,

Erg leuk om te lezen hoe het met je gaat in Suriname. Hopelijk ben je gauw een beetje gewend aan je nieuwe omgeving. (aan het mooie weer ben je vast zo gewend)
Wel handig dat jullie fietsen hebben, kun je lekker overal heen crossen !

Veel plezier en succes!

Linda

Monique

hey topper,

Sjonge, jullie hebben in een paar dagen al aardig wat gedaan en geregeld!! :D
wat goed zeg!
Vind het erg leuk om te horen & te zien - op de foto's =) - dat je het zo naar je zin hebt daar!!
Hopelijk bevalt de stage daar ook!

dikke knuffel!!

Anne

Aaaah i'm jealous, jullie lekker in de zon! :O Hoop dat het hier ook snel zomer wordt..
Succes met jullie onderzoek!
Liefss xx

André Wienen

Dag lieve nicht, leuk om je reisverhalen te lezen!
Veel plezier daar en geniet er van.

Liefs x

Hetty

Ja hoor, ik ben al verslaafd aan je blog! Leuk om te lezen hoe het je (jullie) vergaat daar in de zon. En ik heb alle foto's bekeken van jullie prachtige huis! Ik voel me dan wel een beetje een gluurder, maar het ziet er superleuk uit allemaal. Vandaag het ik de uitgebreide versie gehoord van je moeder!
Groetjes en pas goed op jullie zelf (links fietsen!!)

Remy

Namens je mannen van H3: Veel plezier in Paramaribo!

Karin

Wat een leuke nieuwe foto's heb je op je site gezet.
Vooral die op de veranda (in de bioscoop) met jullie viertjes ziet er erg gezellig uit.
Xjes